Powered By Blogger

måndag 24 september 2012

Om att ge sig i kast med utmaning på en mycket svår front

Ni som har hängt med här ett tag kanske kommer ihåg att jag totalbojkottar julen och allt vad den drar med sig. Jag vägrar att se den, nekar att den finns… Men! I år tänkte jag försöka vara lite mer vänligt inställd.
Nu pratar vi INTE att gå galenbärsärk i tomteshopping, inte dra igång storbak av klenetter och mandelmusslor och andra sorters kakor man ”måste ha” och definitivt inte om att fira skiten efter konstens alla regler om exakt, på dagen, tre månader framåt i kalendern. Men! Vi pratar att jobba bort illamåendet som far upp i halens bara jag ser eller hör ordet, om att försöka hitta åtminstone något lite fint i pyntpryttleriet, och kanske, kanske om att besöka någonslags julmarknad med glädje i sinnet… Varför? För att bästa vännen Flipfloppan är min idol och hon gillar julen. Mycket! För att positiv är roligare än negativ och en hel del bara för att se om det går att ge sig i kast med projekt förvandling även på den fronten, en av de svåraste av fronter när det gäller mig… Utmaningar är kul!
Men! Det får faktiskt finnas gränser, så jag tänker INTE börja tokjaga julgranar och sillinläggningsrecept på nätet denna dag, inte göra mig fattig på scrapbooking med fina julkort i åtanke och det blir inget som har med minsta lilla firaplanering att göra. Däremot är det nog hög tid att börja fila på inställningen, vässa på förmågan att se rött som i lyckoland istället för att bo i samma box som tjuren och skynket… Tre månader till julafton... Då startkör vi väl igång det där på j nu då… ;o) Tjing!
 

6 kommentarer:

  1. Det är rätta takter! Babysteps liksom... ;) KLem

    SvaraRadera
  2. Och för att det finns tomtar i Helsingör redan i september...;)

    SvaraRadera
  3. Låter som en bra plan :-) Och ja, utmaningar är ju faktiskt kul!

    Ha en fin måndag!

    SvaraRadera
  4. Undras om frun är lite synsk :) Precis ett sånt projekt står framför min egen dörr. Älskade syster kommer ner till mig i år igen och hon gillar jul så här filas det på inställning!!!!
    KRAM

    SvaraRadera
  5. Samma här... Julen är ingen höjdare i mina ögon men det jobbas på det.
    kramar

    SvaraRadera
  6. Då tänker jag tipsa om en annorlund julfilm som visserligen är gammal men så jäkla skön. Tim burtons "A nightmare before christmas". Man ska inte förledas att tro att det är en barnslig barnfilm för att karaktärerna spelas av dockor./pythia

    SvaraRadera