Powered By Blogger

måndag 29 oktober 2012

Min dag i tre bilder – måndag med en tjuv i huset

Den usla fotoskörden idag krävde lite upprättning. Kände jag. Och eftersom jag tidigare funderade på om det inte är dags att ta till lite fotoutmaning igen, det var ju ett bra tag sedan nu, så slog jag till på en beprövad sådan. Min dag i tre bilder. Nu har jag ju då alltså fusksattigång men vill någon av er andra haka på från imorgon så hade det varit skoj. Jag tänkte köra konceptet hela veckan.

Eftersom jag fortfarande är i feberförkylningens grepp har det blivit en hel del sänghäng idag också. Vilket ju alltid blir lite trevligare med tillgivet sällskap…


… och det är en uppgift som PimPim katt är grymt bra på. Fast det är ändå inte hon som spelat huvudrollen här idag. För den roffade istället denna dam åt sig:


Muffin Rubin. Som har lagt sig till med en ny titel den senaste veckan. Hon har blivit tjuv. Stortjuv till och med. För allt från hårsnoddar, cigarettaskar och räkningar till en påse med lussekatter, pennor, armband och en rökelsehållare har fått fötter med hennes hjälp. Idag har hennes kriminella handlingar gjort mig till detektivaspirant, i hopp om att försöka lösa mysteriet med det bortrövade Eifeltornet. Som i hängsmycket som följde med mig hem från Panduro i Malmö för lite drygt två veckor sedan.

Alltihop började med att den lilla påsen det låg i befann sig på golvet i morse. Tom. Och inget smycke i närheten. Så det var inte så svårt att räkna ut att fröken Roffare släpat iväg eiffeltornet någon helt annanstans. Frågan var dock var, för som jag har letat. Tokletat. Hela dagen i princip. Framåt kvällningen gav jag upp och bestämde mig för att ge mig på disken istället. Gissa förvåningen när jag nästan var klar och hade låtit det Yesdränkta vattnet rinna ner i avloppet: 


För där låg det lilla blingtornet gömt. Minsann. Vem hade tänkt på att leta där liksom?... Och dess återfinnande tar jag som ett tecken på att det kanske är hög tid att fixa till det så att det kan användas. Och bara för det så fick jag en hel massa andra idéer på smyckespysslande som jag skulle vilja ge mig i kast med… Hmmm… var köpa prylar till det?... Får bli kvällens närbaserade projekt här… Så peace out för idag. Och Take care därute!

10 kommentarer:

  1. Haha, kul att det kom fram i alla fall! Och att hon inte äter upp grejerna!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha... ja shit om hon ätit upp sakerna, snacka om veterinärskostnader att plocka ut alla prylar... Tur hon inte kan läsa för då hade hon säkert gjort det bara för att hon inte får, liksom... :o) Kram!

      Radera
  2. Hakar på fotoutmaningen fr.o.m. imorgon!
    Vilken kisse!!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Hehe... Heja Muffin rubin :)) Jag hakar på fotutmaningen! Ska bli jättekul! Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha... och lite heja mig som måste jaga alla saker hon gömmer undan... ;o) Kul du hakar på utmaningen! Kram!

      Radera
  4. Muffin Rubin verkar ha en alldeles egen förmåga, en rolig sådan..den lilla söta busen! Tur att du hittade ditt smycke!
    Kul med era fotoutmaningar! Så måste jag bara å tillägga din nya blus från provkollektionen var hur snygg som helst på dig! Lyckoträff lugnt sagt!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha... ja hin är faktiskt rätt kul att titta på när hon kämpar med att få med sig det hon vill stjäla, helst om det är större saker. :o) Tack för komplimang om blusen vännen, är lite osäker själv. Kram!

      Radera
  5. Muffin Rubin verkar vara släkt med Adelle Kantarell...
    Hon är också en fena på att sno grejer som vi sen hittar på ett annat våningsplan; kanske rentav i källaren. =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha... Adelle Kantarell, coolaste namnet har hon också. :o) Ja de ser ju till så att vi får motion i alla fall, för shit vad man får härja runt och leta efter prylar ibland. :o) Kram!

      Radera