Powered By Blogger

måndag 30 april 2012

Provning av fem toppar från Spira

De har superfina tunikor och vackra klänningar men idag tog jag enbart med mig några av deras kortare saker in i provrummet. Blusar signerade Spira. Dessa:



Lotta Geogettet, earth 899:-


Lotta Print, orange 999:- 


Elsa, white 899:-


Lou Lace, orange 1099:- 


Sara, corall 899:-

Ja, som synes lyckades jag hitta de där korta plaggen som jag har storsaknat i Mollysortimentet och tjatat om här. Är det något ni undrar så är det bara att hojta er fråga i kommentarsfältet så lovar jag att försöka svara så gott jag kan. Samtliga provade i storlek Small. Och samtliga ytterst välkomna att flytta in i min garderob precis när som helst. 
En av dem bor faktiskt där redan nu, nyinflyttad sedan idag, en jag blev lite extra megakär i… Vilken tror ni? 
Eller vi kan säga så här istället; vilken tycker ni borde ha fått förstatjing att forslas hem i en kasse av mig dag? Avslöjandet kommer imorgon… ;o) Kärlek & Respekt!

Dagens – som terrar er med bilder från danskutflykt


Japp, blusen jag provade i torsdags åkte med hem. Svårt att låta bli när det satt en trevlig reaprislapp på den. Och idag har jag gjort plats åt ytterligare en liten sak utan Mollytag, men mer om det senare… 
För först tänkte jag vara så dryg och tråkig att jag låter er ta lite del av utflykten till Danmark som jag, mr Make och vovvarna tog oss för i eftermiddags. Mest bara för att jag hade gravt fotokli i fingrarna och tog ett gäng bilder. Så här kommer de då:










Lite syner så där i största allmänhet. Det blev en liten promenix och shopping i den stora matbutiken där vi har hittat superfin och riktig billig fisk. Roligare än så var det inte och roligare än så blir det inte här just nu heller. Happy valborg. Kram!

Ett helt okej valborgsfirande

Efter supernajsig Sannadejt med lunch, stadspromenadande och klädspan men däremot inte en enda bild tagen... (förutom min lilla Spiraprovning som kommer utflaxandes här lite senare) så skiftade jag sällskap och begav mig på utflykt med mr Make och vovvarna. En tripp till andra sidan sundet som just nu har tagit paus:


Ett helt okej valborgsfirande. Hoppas ni också har det bra, var rädda om er. Kram!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Motion av hund istället för av tant

Städa eller gå till gymmet för ett litet minipass på egen hand? Det var frågan här i morse. Lyxlir på ena eller andra sättet alltså, så här en ledig klämdag till ära.


Städningen vann. Som synes. Och därmed blev det motionerande av Ajax, den lite för tjocka hunden istället, eftersom hon hatar dammsugare och skäller som en dåre samtidigt som hon far runt i ekorrestil och försöker bita ihjäl den… 


Fast det var egentligen inte mest därför som städning blev prio 1, utan för att jag är värdelös på att ta mig till träning när jag inte har något inbokat pass. ”Ska bara”… klonar sig i all evighet och hux flux så har gymmet hunnit stänga… ;o) 

Men även lite för att städning kommer att kännas som det bästa draget ikväll. När jag kommer hem och det är fint… Hem efter en lunch och lite stadsutforskande med den HÄR damen. 
Och eventuellt en utflykt med mr make och vovvar ovanpå det… Dags att fixa sig i ordning… duschen kallar. Hoppas ni har en bra dag. Take care! Och Peace out! 

Bettina säljer tre par Please jeans


Det är dessa tre par Bettina har till salu:



- ett par grå, eller fango som färgen kallas i storlek M, mäter 42 cm i midjan och är helt oanvända, enbart provade. Priset hon satt på dem är 600:- + porto

- ett par vanliga jeans i storlek M, även det paret är sprillans nya och oanvända och antingen är priset 650:- + porto för dem ELLER så kan hon tänka sig att swappa dem mot ett par likadana i storlek S, lite beroende på mått. Dessa mäter 42 cm i midjan och hon är alltså ute efter ett par mindre.

- ett par svarta storlek L som mäter 41,5 cm i midjan. De är använda men i kanonskick och hon vill ha 500:- + porto för dem.



Jag har fler bilder på dem, par för par så att säga, men de vägrar att lägga sig rätt i Blogger när jag försöker få in dem här… :o( Så om någon vill se fler bilder så hojta för då kan jag maila över sådana. Kram från oss båda!

UPPDATERING: ALLA JEANSEN ÄR SÅLDA!

söndag 29 april 2012

Dagens – varning för en riktigt ruggig surtant

Hade jag kunnat så hade jag suddat ut den här dagen ur kalendern. En komplett skitdag. Där jag har varit exakt lika surmulen som jag ser ut på min dagensbild:


Känner in en wrap som jag har som en möjlig kandidat till att hamna i ett till salu-inlägg. Har en hel hop av sådana i min Mollyrob just nu… Men jag velar och tvekar och har mig… Hade tänkt ta definitiva beslut idag men har som sagt surat istället… Och okynnesätit. I princip konstant sedan jag vaknade… Choklad framförallt. Så nu har jag ont i magen också… Jäkla smart ju… Haha ni hör ju hur kul jag är. :o) Ska faktiskt ta ett ryck med städningen trots allt, avreagera mig fett på dammråttorna… 
Om det hjälper så kanske vi ses här lite senare under kvällen igen. Då med lite Pleasejeans kanske, för dels så har jag löst storleksdilemmat och dels så har Bettina tre par till salu som kommer att landa här. Peace out för nu i alla fall!  

Påse med hem istället för städning

Extremt uttråkad men orkar ändå inte ta tag i något av alla de hushållsrelaterade projekt som skriker efter uppmärksamhet. Tänker att den här dagen är dödstråkig nog som den är utan att behövas göras ännu värre med städning och tvätt och disk och sådan skit... Så jag gick ut och shoppade mig en smula gladare istället:


- Posted using BlogPress from my iPhone

Ett nödrop - Berit efterlyser

Vad är något av det värsta mardrömsscenario man kan råka ut för? För mig skulle det vara att få en resväska full med Mollysar stulen på ett tåg… Och det är precis vad som hänt Berit… Jag lider verkligen med henne! Nu försöker hon att få tag på favoriterna som fanns i väskan. Därav detta nödrop – en efterlysning efter dessa:   
Lovely knit crochet, chalk i storlek 0 

Blueskies tank 721, lite Turquoise i storlek 0 eller 1

Har du någon av dessa att sälja eller vet var de mot förmodan finns att få tag på till Berit så maila henne på berit.tisell@hotmail.com. Tack! Kram från oss båda!

En rapport – efter 17 veckor i Shapeupland

Trots pådraget med såväl löjliga som jobbiga kommentarer och mail efter förra veckans redogörelse från min kamp mot fettcellerna, så kommer här återigen en rapport. Men den blir kort och koncis och den kommer med hopp om att slippa hamna i någonslags blåslampa från avundsjuka personer… ;o) Okej?...



Vägning vecka 0: 1 januari 69,1 kg
Vägning vecka 1: 8 januari 68,5 kg = – 0,6 kg
Vägning vecka 2: 15 januari 67,2 kg = – 1,3 kg Totalt – 1,9 kg
Vägning vecka 3: 22 januari 66,0 kg = – 1,2 kg Totalt – 3,1 kg 
Vägning vecka 4: 29 januari 65,0 kg = – 1,0 kg Totalt – 4,1 kg
Vägning vecka 5: 5 februari 64,5 kg = – 0,5 kg Totalt – 4,6 kg 
Vägning vecka 6: 11 februari 63,8 kg = – 0,7 kg Totalt – 5,3 kg     
Vägning vecka 7: 19 februari 62,6 kg = – 1.2 kg Totalt – 6.5 kg 
Vägning vecka 8: 26 februari 61,7 kg = – 0,9 kg Totalt – 7,4 kg 
Vägning vecka 9: 4 mars: 61,1 kg = – 0,6 kg Totalt – 8,0 kg
Vägning vecka 11,5: 21 mars: 60,8 kg = – 0,3 kg Totalt – 8,3 kg 
Vägning vecka 12: 25 mars: 60,3 kg = – 0,5 kg Totalt – 8, 8 kg 
Vägning vecka 13: 1 april: 59,5 kg = – 0,8 kg Totalt – 9,6 kg 
Vägning vecka 14: 8 april: 58,7 kg = – 0,8 kg Totalt – 10,4 kg 
Vägning vecka 15: 15 april: 58,0 kg = – 0,7 kg Totalt – 11,1 kg 
Vägning vecka 16: 22 april: 57,3 kg = – 0,7 kg Totalt – 11,8 kg 
Vägning vecka 17: 29 april: 56,8 kg = – 0,5 kg Totalt – 12,3 kg 

Jag gör de här inläggen i hopp om att peppa. För kan jag, som verkligen levde värsta sunklivet med obefintliga matvanor och sämsta tänkbara födan, så kan ni. Om ni vill. För det sitter i viljan, hur trist det än må låta… Och till er som bara sitter och stör er på dem; skit i att titta och håll käften! 
Hoppas ni får en bra dag! Var rädda om er själva & varandra. Kärlek & Respekt!

lördag 28 april 2012

En gräsänkas reslystna bekännelser

Här sitter jag i min ensamhet, för andra helgen på raken. Men inte sista… :o( För efter Växjö förra helgen och Norrköping denna så väntar även tatueringsmässor i Köpenhamn, Athen och sedan Finland för mr Make. Joråsåatt… fem veckor på raken som gräsänka… Inte helt kul. Speciellt inte som vi knappt ses i veckorna på grund av helt åtskilda arbetstider… Men! Då får man göra vad man kan för att försöka kompensera utebliven tid tillsammans i efterskott. Tänker vi. Och det förhoppningsvis med en helgresa. Så därför sitter jag nu här i dunklet med en kopp kaffe, mörk choklad och datorn i knäet. Och söker resor som en tok. Till:



Amsterdam. Har varit där två gånger förut och jag verkligen älskar den staden. Vi. För mr Make har också varit med de tidigare gångerna. Älskar den för alla knasiga hus, de trånga gatorna, de roliga second handbutikerna och kanalerna där man kan sitta hur länge som helst och bara titta på folk och alla båtar som far omkring. En stad att bara slappa i. Så det ska vi försöka göra. Ska bara hitta en resa med bra prislapp, ser sådär ut med den saken just nu men skam den som ger sig. Så jag lär nog bli fast här en bra stund. 

Ni som väntar på mailsvar från mig för nog tyvärr vänta en stund till ser det ut som, till imorgon gissar jag… för jag har en massa strul på den fronten, den bara står och mal på sökläge hela tiden, så ni vet… :o( Gonatt & Kram för idag! 

Och den där dröm-Mollyn som jag tjatat om är...


... Tripper B long skirt, silky paris. Den har blivit provad här nu men utan stil och finess, som i inget som passade till den utan bara en sunkig hemmamyströja. Fast den sitter kanon och är minst lika snygg som jag kom ihåg den från provningen i Odd Molly-butiken i Köpenhamn (där bilden är tagen).
Det var där jag fick den på hjärnan. Ville norpa med mig den på momangen men hade inte råd. Började sälja av från Mollyroben och fick idén; att spara ihop till den och ge den till mig själv i fy-fan-vad-du-är-bra-present. Bra som i att jag har kämpat så hårt det här året för att tvärvända kroniskt depp och dåligmående under tre svåra år. Vilket jag är på god väg att ha lyckas med.
Ett av målen jag satte upp var som bekant vikten, så drömkjolen var tänkt att jag skulle få den dagen jag är nere på målet, när projekt Toppen is nådd har blivit belagt med en punkt. Nu är det inte det riktigt än. Och därför får den hänga på paradplats i vad jag beräknar en månad till. Barnsligt resonemang? Mycket möjligt men det blir attan så mycket roligare att ta på sig den då än att ha fuskanvänt i förväg… Men varför köpte jag den då så långt i förväg? Jag var helt enkelt rädd, snudd på intill döden rädd, att den skulle sälja slut… ;o) För jag var liksom bara sååå tvungen att få den stora äran att äga den… Någon som känner igen sig? I när ett klädesplagg blir livsviktigt… :o) Peace out för nu! Take care!

En provad Molly & en favorit från förr - en hiss, en diss

Jag fladdrade en smula utanför ramarna av min ganska tråkiga att-göra-lista när jag knatade runt på stan idag, och smet in i två butiker jag råkade passera. Och inte kunde hålla mig ifrån. Den ena en klädbutik som tidigare har haft en del Mollysar men nu dragit ner rejält på den fronten. Tanken med mitt besök där var mest att se vad som generellt fanns i kategorin kortare toppar. Och fastnade för en Molly, en av få de hade och en jag inte kan påminna mig att jag har sett tidigare… Och av gammal vana åkte Iphonen fram och förevigade i provrummet:


Ex blouse, white 1699:-

Superfin bomullsblus med små diskreta broderier i vitt i princip överallt. Men! Och de är två stycken, för det första priset, och för det andra, och kanske viktigaste, den är supervid nertill. Så pass att den står ganska rejält ut på sidorna. Skitsynd! För annars gillade jag den verkligen. Men den blev en diss. 

Vilket däremot inte återseendet av en gammal storfavorit blev. I en sådandär butik som saluför träningsprodukter. Kikar man in genom skyltfönstret så är det smockfullt med burkar stora som soptunnor innehållande pulver av alla de slag. En riktigt testosteronstinkande butik. Som jag först tvekade att gå in i trots att jag såg vad de mer hade… 
Men, mesande får tillhöra det förflutna så jag steppade in, för att spana toppar från Better Bodies, Märket som enligt mig gör de allra bästa och snyggaste träningsplaggen. Märkety som jag alltid bar under min era som träningsdåre. För tio år sedan… Men! Det var ett riktigt kärt återseende, inte minst i provrummet. 

Nu vet jag också att man kan träna i vanliga linnen. Billiga sådana och jag må vara förbannat snobbig men för mig är snygga träningskläder som sitter riktigt bra ganska viktigt. Just för att de sitter bra men även för att de gör träningen roligare… Ja, jag tycker det, på riktigt… Och därför gick jag därifrån med denna:


Med hem kom även dröm-Mollyketet. Uppackat och beundrat men inte provat än. Fast det kommer och en visning av det här också såklart :o) Kram till dess!

Dagens - som passade på innan den stora pakethämtningen

Jag är ute på en liten ärenderond på stan just nu, och eftersom jag märker hur blekfiskostymen har börjat ge sig till känna allt mer så passar jag även på att smita in om solariet. Där man ju förutom att fixa färg även kan slå två flugor på smällen genom att föreviga en dagensstassbild samtidigt, så då gjorde jag såklart det:


Strax bär det av till matbutiken, och sedan tänkte jag avrunda denna tur med det viktigaste av allt, hämtning av ett dröm-Mollyket... Och det skriver jag mest bara för att ni ska bli lite nyfikna på vad det kan tänkas vara, och sugna på att titta in här igen lite senare, om jag skulle visa... Så ful är jag... ;-) Tjing för nu! Take care!

- Posted using BlogPress from My iPhone

fredag 27 april 2012

Här kommer länken, med en uppgift till er

Här kommer den, länken till e-tidningen som jag har tjatat ganska rejält om här hela dagen. Strax… för först skulle jag vilja be er om en sak en uppgift när, och om ni nu får för er att spana in tidningen… jag skulle väldans gärna vilja ha lite kommentarer om vad ni tycker… och så skulle jag ännu mer vilja veta vad ni skulle vilja läsa om i nästa nummer… Nu vet jag att de flesta av er inte bor i samma by som mig men om ni tänker till er egen stad, eller rent generellt… Känns det okej?... Då kommer länken, bara att klicka HÄR.
Och så kan jag inte låta bli att kasta in en bild från när jag och C i trötthetens grepp satt och flyttade runt runt på Anna-Lena Brundin, det jag skrev om HÄR.


Fullständigt menlös bild, jag vet, säger er inte ett skit.., men mig en hel massa eftersom vi tampades in till sista sekund med den förbenade ettan… Ångest! Och kul... Och detta får bli mina sista ord för idag. Sängen kallar på denna megadödströtta tant så jag tänker lyssna på den. Så god natt & Kram för idag!

Dagens – som har hanterat 1800 tidningar



Denna favoritstass i lagom neutral färgmässig tappning var den som åkte på idag. Inför min lilla presentation. Kläder jag trivs i, den enda punkt jag lyckades följa av de kanontips ni gav... Sorry... Och inför fortsättning och resten av dagen, som har gått hard core i tidningsdistributionens tecken. Ett race som tog sin början här:



På tryckeriet. Där jag och C plockade upp 1800 tidningar! Som vi sedan har roat oss med att kasta ut på hotell, i butiker och hos turistbyrån. Det är egentligen ganska sjukt, för jag som har varit med och gjort hundratals tidningar i mitt liv kände först verkligen pirr och förväntan och nu när jag hållit den i handen lite lycka och stolthet.
Kanske för att jag aldrig trodde att ag någonsin skulle få se en tidning med mitt namn i igen… Fast! Det kan ju tvärvända när jag börjar läsa igenom artiklarna jag skrivit… Kanske, kanske inte… För eftersom jag har varit med på så många fler hörn än bara de journalistiska så tror jag glädjen blir svår att sudda ut helt även om texterna är så skitkass som jag befarar… Hade ju värsta megaångesten när jag skulle börja skriva dem, om ni kommer ihåg… Läser dem i helgen så får vi väl se…
Jag vet att jag lovade er länken till e-tidningen. Och den kommer, jag lovar… så fort jag har lyckats forcera mig in i mailen där den finns… Vilket jag alltså inte kan just nu :o( Så jag tar en bloggenad under tiden. See you! Kärlek & Respekt!

Premiär, si så där & vill ni ha länken?

Så som det är här.., under en alldeles normalvanlig dag i min del av praktikland:



Nix, det är ingen vanlig dag. Alls! För det här är Dagen som det första numret av tidningen jag har varit med och gjort möter verkligheten. Därav morgonfirande, därav presentationen jag höll om mig själv som gick si så där... Men nu är det gjort, jag gjorde det! Och det får bli ett plus även om svammel och ännu lite mer svammel kanske borde ha filtrerats bort i förväg... Skit samma, tidningen är ju här!


Den finns i e-version också, om ni skulle vilja ha en länk till den kanske. Fast det får ni bara om ni lovar att säga vad ni tycker om den i fall ni tittar på den... ;-) Så! Vill ni ha länken? I så fall kommer den senare under dagen... Kram på er för nu!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Ta mig som jag är eller skita i det

Somnade ifrån allt vad planera presentation heter och en hårfön som la av i halvlek i morse gav mig katastrofal knasfrilla. Dock favvostass på och tänker mest att de får ta mig som jag är eller skita i det. Så det så... :o) Nu kör vi. Tjing på er!



- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 26 april 2012

Nytt kläddille blev ännu mer kläddille som blir fråga till er

I och med att de förödande Pleasejeansen steppade in och snudd på tog över mitt liv… Jaja, lite överdrivet kanske men jag är verkligen helt såld och förlorad på de där tygtrasorna… har ju till och med skaffat mig en alldeles egen och helst fantastico Pleasedealer som nu har ännu ett par på gång hit… ;o) Men! Nu var det inte det jag skulle ta upp… 
Så jag börjar om; i och med att Pleasejeansen har börjat invadera min garderob och min hjärna så har jag även fått ett annat klädrelaterat dille. Och det dumt nog något som min Mollyrob i stort lider väldigt mycket brist på, nämligen lite kortare tröjor och blusar. Och som bekant är ju inte det riktigt Odd Mollys starkaste sida heller så på den fronten finns inte så mycket att hämta igen… 
Så nu blir det till att börja härja runt bland andra märken också. Vilket känns en aningens småjobbigt och tidskrävande. Men! Så kom jag på att jag ju har er att fråga. Så! Har ni några bra tips??? Vad jag menar är plagg lite i stil med denna…


… som jag provade i en lokal butik idag. En tunn bomullsblustunika av märket Breaz. Men jag tänker även lite åt t-shirt och tröjhållet. Liksom... 
Fast alla tips på sådant ni tror jag skulle passa i vad gäller kortare ovandelar emottages med största tacksamhet… Och med det så har jag terrat er klart för idag. Men vi ses imorgon igen om ni känner för det. Gonatt & Kram! Take care!

Dagens – som fick en annan reaktion & som paketmatchade

Ibland får jag någon ännu otestad Mollykombo på hjärnan. Bara så där, som från ingenstans liksom. Oftast händer det när jag står i duschen på morgonen. Så var det idag. Så i stressens anda kastade jag därför på mig den där duschuttänkta:


Och insåg ganska omgående att den stassen var bra mycket snyggare i skallen än framför spegeln. Men! Jag hann inte byta så det fick bli lite julstämning, med jättehalsbandet Allan som en gigantiskt julgranskula på mitten, liksom… Galet! Så döm därför sedan om min förvåning när inte mindre än tre olika personer på praktikplatsen kommenterade min klädsel i positiva ordalag… 
Jag trodde att den första megadrev med mig, men den andra och den tredje såg verkligen ut att mena det… och det är inte första gången jag är med om det, jag känner mig knasklädd och vill helst bara hem och byta och just de dagarna är de dagar då komplimangerna faller över mig… Någon mer som har varit med om det? Skumt… Men! Jag blev glad av de fina orden, Och! Av att jag faktiskt matchade…


… det fina presentpaketet, och även det tillhörande kortet, från en fin Mollysyster som låg i brevlådan när jag kom hem. Mange takk vännen! Inuti fanns en bok, som jag kanske visar en annan gång. För nu ska jag laga mat, innan det blir nattmat av det och sedan ut på liten vovvenad. Men vi ses kanske igen innan natten tar vid… Hoppas ni har en bra kväll därute. Take care, Kärlek & Respekt!

Ser det ut som att jag jobbar hårt?



Ganska hårt, eller hur? Galenögon, ett hejdundrande swisch i fingrarna och jultomtestass, visst borde det vara tre klockrena ingredienser i hårdjobberi?
Faktum är att jag har gjort klart och ligger på plus och har suttit vid dator tre dagar på raken nu vilket gör mig lite rastlös och därmed tramsig... Jag funkar bäst med lite utejobb mellan varven också...
För annars får ni också lida, genom att jag sitter och idiot-tar fulbilder på mig själv, som jag sedan knäpper ihop sådana här totalt menlösa inlägg med.., Sorry! :-)
Fast jag ska snart smita iväg och vaccinera hundar... Röra lite på mig så blodet som har stelnat fast i knoppen kanske rinner ut i kroppen igen och gör mig en smula friskare i huvudet. Hoppas jag i alla fall!... Peace out! Och Kram för nu!

- Posted using BlogPress from my iPhone