Powered By Blogger

onsdag 30 april 2014

Två dagar, två stassar – that´s it


Nej jag firar inte valborg. 9,5 timmar på utbildning får liksom räcka som storaktivitet denna dag. Inte minst då det har fått kroppen att placera sig på paus. Och eftersom hjärnan har hakat på med exakt varenda cell finns det inte ett vettigt dugg som kan sippra ut här heller denna kväll. Därav bara två tråkytliga ting. Stassar. Gårdagens och dagens. Med min absoluta favoritfärg vad gäller byxor just nu som gemensam nämnare. That´s it… Tjing, god natt & take care därute!

tisdag 29 april 2014

Min dyra, lite jobbiga men nödvändiga utflykt…


… denna kväll hade Ajax i fokus och Djursjukhuset som mål. Där vi fick kollat hennes vikt och därmed kunde konstatera att ja hon är för tjock men inte riktigt lika tjock som för ett år sedan då hon trots allt tappat tre hekto sedan dess.


Och hon fick även en slags spontandejt med en ung snygging i papillonen Max. Men! Det var trots allt inte därför vi var där, huvudanledningen var istället…


… vaccination. En spruta mot rabies och en mot något som jag tror kan ha varit kennelhosta. Ja jag har kass koll, vad jag dock vet är att hennes pass nu är giltigt ännu ett år. Och att det inte blev riktigt så dyrt som jag befarade, inte var lika jobbigt heller då vovve inte alls reagerade på sticken och uppförde sig ytterst exemplariskt för övrigt också. Som en väluppfostrad hund :o)... Kram & god natt!

Nedräkningen står på två


Två dagar kvar av utbildningen. Som har pågått sedan den 11 april, varit rolig men samtidigt rejält energislukande. Med en hel massa nytt inom en rad olika områden att mata in i skallen, och få det att stanna där, det garanterat svåraste… från tidig morgon till sensen eftermiddag. Och jag är inte helt van vid sådana hjärnkrävande aktiviteter. Imorgon väntar skriftligt prov på allt vi gått igenom, och hur länge var det inte sedan jag gav mig i kast med den lilla ångestsysslan... 

Fast jag känner mig ganska lugn ändå, ser det som ett bra sätt att få kläm på vad som fastnat i tantskallen istället för att stirra uppmig på poängsättingar, bedömning, eventuell sågning.. Så bra det med tanke på att jag inte hinner läsa på ett dugg då jag har annan slags aktivitet inplanerad denna kväll. En dyr, lite jobbig, fast nödvändig. Men först matlagning så peace out för nu! Trevlig kväll!

måndag 28 april 2014

Dagens – som har tyckt synd om de i min närhet


Kofta – Hunkydory Zippy japan knit, almost black, jeans – Please, färg: vermilione (bubelgumsaprikos), mörkbruna mockapjux med fransar – La Redoute.

Det finns tillfällen då jag knappt står ut med mig själv. Som idag. Då jag lyckades vakna på helt fel sida och därmed har fått dras med ett jäkla skithumör. Till ett mestadels positivt telefonsamtal och en långvovvenad med Ajax gemensamt, och först framåt kvällskvisten, fick över mig lite mer på solsidan. Men innan dess pratar vi megagrinig, surtjurig och irriterad på allt och alla. Och till det en tryckande huvudvärk, överdriven trötthet och ett superstrulande knä. 
Joråsåatt, jag har verkligen haft anledning att tyckta synd om de som tvingats vara i min närhet…Så inför nästa dipp, för dessvärre dyker de upp lite då och då, tänkte jag försöka mota skiten vid grind. Men hur… Har ni några tips på hur man håller kinkiga kärringar på långt avstånd, helst inspärrade?... God natt & Kram! 

Fyndet som sätter stopp för ett tag


Ett styck ganska färgstark lila sjal med broderade blommor på. Superfin om ni frågar mig. Införskaffad på loppis igår för en tjuga. Ett fynd. Men! Behövde jag den? Icke. För att vara helt ärlig. 
Så även om jag själv tycker att jag, sedan ett gäng månader tillbaka, har blivit grymt bra på att undvika onödighetsshopping så finns det mer att jobba på. Och därför är jag från idag ombord på Rosens tåg med shoppingfri månad. Som innebär att endast nödvändigheter får köpas. Vilket i min värld innefattar små måbrasaker lite då och då. 
Som en fika på stan, en flaska vin, en påse godis. Nyckelordet är att det ska vara genomtänkta köp. För det kan egentligen alltid behövas ett extravarv på hjärncellerna innan slantarna sätts i rullning. Tycker jag... Hur resonerar ni? Tjing!

- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 27 april 2014

Imponerad, grym extraprisjägare & pinkade på

Den kan inte mäta sig med gårdagen. Men eftersom jag fortfarande är lyckohög efter den så har denna dag varit helt okej i alla fall. Med en snabbvisit på bakluckeloppisen där Jeanette i vanlig ordning hade intagit säljarplats. Jag är så jäkla imponerad av hennes struktur, ambition och ihärdighet, hon slår de allra flesta där, precis som i vänskap… Medan hon fortsatte göra buisness ägnade jag mig istället åt att spendera slantar…


… på Ica. Men eftersom jag blivit en ganska grym extraprisjägare så kom jag hyfsat lindrigt undan. Och ägnade mig sedan åt gratisnöjet långvovvenad i solskenet. Med en hund som har stenkoll på blommor…


… så till vida att de hon inte gillar pinkar hon på, de hon tycker om blir ingående sniffade på i evigheter. Och medan hon gjorde det klurade jag på vad jag skulle laga till middag. Vilket blev ingenting, då...


... jag istället sammanstrålade med Jeanette på hennes dotters jobb, där de har godaste thaimaten i stan. Vilket jag alldeles riktigt tjatar om... Vilket även är fallet med dagens stass då ni redan sett den en gång... Fast nu blir det inget mer tjatat då jag efter att även ha prickat av ett litet gäng måsten på attgöralistan tänker hålla slappkväll framför tv´n. Så peace out för den här veckan!

Jag kan inte riktigt sluta tjata...


... om vädret. För det är magiskt. Ska man komma på något negativt så är det att jag inte får gjort ett skit i boningen eftersom jag vägrar gå in... Tjing!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Gårdagens picknick vid havet – varning för bildterror


Det känns lite som att ord är överflödiga. Så jag låter bilderna från mitt, Jeanettes och Ajax gårdagskvällshäng på stranden tala för sig själva. Nästan i alla fall.


Medan vi njöt av utsikten var det någon som var mer intresserad av maten...


...picknickföda för slappisar. Galet gott dock. Och såklart att vi även hade...


... musik att spä på magin med. Mycket reggae blev det. Och lite Eminem.


Såklart var vi tvungna att känna lite på havstemperaturen. Svinkallt.


Och där satt vi, slurpade vin, snackade lika delar viktigheter och strunt och supernjöt av varje sekund. Ända till någon gick lite i deck:


Det är trots allt en rätt schysst stad vi bor i.


Och lagom till mörkret började lägga sig tillrätta begav vi oss till varsin boning. Mätta, lite smådragna och megasuperglada... Och jag har en stark känsla av att det här bara var första gången av många liknande utflykter detta år :o) Tjing!

Bilden som sammanfattar gårdagskvällen ganska bra


Nu pratar vi inte vår. Utan sommar. Picknick på stranden, nakna fötter i sanden. Sju och en halv månad sedan sist, såklart att jag inte kunde låta bli att ta en massa fler bilder än den här. Som därför droppar in lite senare idag. Efter att jag rått bot på min blommande städvilja... gäller ju att passa på medan den är vid liv... Så peace out för nu! Take care!

- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 26 april 2014

Kvaddighet, softare underlag & sommarattiraljer


Inledde dagen med ett träningspass på kvaddigt knä. Det är i och för sig alltid lite söndrigt men den senaste veckan har det tilltagit rejält i kvaddighet. Det gör ont, hoppar snett, låser sig... Vilket jag har börjat klura på om jag ska skylla på att jag mest sitter still hela dagarna, i mitt huvud låter det i alla fall som en klart rimlig teori... Att jag har mentala problem med stillasittande är känt sedan länge så kanske inte alls otroligt att kroppen hakat på... Vad tror ni?
I alla fall så blev det långvovvenad efter gymmeriet, följt av småfix på stan, som är tokinvaderad av shoppare och strosare denna dag, av någon oförklarlig anledning. För varför ranta på asfalt när man kan softa på mjukare underlag i solskenet... Vilket är exakt vad jag tänker ta mig för nu. Iklädd framletade sommarattiraljer. Mycket najs, inte en enda dag för tidigt... :-) Peace out vänner!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Grillning, sangria, tantbabbel – en magisk gårdagskväll

En spontanimproviserad kväll som blev en av de allra bästa på länge. En busstur som landade hos Jeanettes vackra kompis V i våningen, miljön, utsikten som är att dö för. Grillning, sangria, tantbabbel i sin trevligaste form. Och ett litet gäng kvalitetslösa bilder som egentligen inte ger någonting rättvisa… Trevlig lördag!

fredag 25 april 2014

Lite lyxlirarfredagskväll sitter ju inte fel


- Posted using BlogPress from my iPhone

Det känns som en jäkla tur...


... att det är just fredag när man sitter och klurar över varför man är så galet hungrig, och först efter några timmar inser att man totalt glömt att äta frukost... Tjing tjopp!

- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 24 april 2014

En liten provning av OOTD

Efter önskemål begav jag mig till lokala butiken Cirkus igår för en provning av de plagg av märket OOTD (outfit of the day) som de har plockat in. Dessa:

Vit blus med lite spetsdetaljer och vida ärmar 599:-

Blus i chalk med en hel del spetsinslag finns även i helvitt 599:-

Baksidorna på de två jag provar ovan.

Tunn blus med inbyggt linne och flätat skärp, finns även helvit 699:-

Blus med små paljetter och raka öppna ärmar från armbåge och ner 499:-

Samma som ovan i chalk, det finns även en rosa som jag provade HÄR 499:- 

Storlekarna är S/M och M/L, igen jätteskillnad på dem dock, jag provade lite blandade, kommer dock inte ihåg vilka som var i vilka storlekar. Cirkus säljer på Miinto men dessa finns inte med där då de säljer superbra i butiken och snart är slut. Skulle ni vara intresserade av någon av blusarna går det däremot ypperligt att ringa dem då de skickar direkt från butiken också. Telefon: 042-143790. Vad säger ni; hiss eller diss av detta, för mig, nya märke?... God natt & Kram!

Dagens - för allra sista gången...

... i alla fall genom just den spegeln. För imorgon byter vi utbildningslokal, till en som ligger i andra ändan av stan. Som om ni skulle bry er om det liksom... Tjing från tant svimningstrött som därför inte har ett vettigt något att komma med.


Oversize t-shirt med påsydd stjärna – 60 Days, jeans – G-star Ocean skinny, sjal – Odd Molly Fay scarf, silky white, pjux – Ash Ryanna, black.

- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 23 april 2014

De olika papperna som fungerat som dagens livräddare

Dagens huvudroller har spelats av påskgodispapper som blev bokmärken och en helt annan sorts lapp, mindre färgglad, mer skrynklig, i ett helt annat material.


De första en överlevarpryl för utbildningskamrat Johanna, den andra blev min mentala livboj och energipåfyllarräddning idag. Kanske en aningens överdrivet men lite så var det faktiskt, när vi under åtta (lååånga) timmar har försökt tokpränta in ett överdåd av koder i skallen. Ett mission där jag ännu en gång fick bevisat för mig själv att siffror inte är min grej. Alls! Dumt men sant… God natt!

Om konsten att agera effektivitetskung

En vovvenad och en miniprovning. Två flugor på en smäll, simultankapacitet är min nya grej... Nu träning, dock utan annat samtidigt, det finns gränser. Till och med för vad jag fixar... ;-) Peace out!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Exakt samma aktivitet som igår & lite samma stass


Pälsponcho – by Nature Collection, Mia poncho, taupe, tunn blus (som inte direkt syns) – Branting Select Stina short, pink, jeans – Please, mockapjux – loppisfynd.

- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 22 april 2014

Bara en liten färgomröstning


Vilken färg? Är frågan som jag härmed ber er om hjälp med att få ett svar på. Färgstark som man kanske tröttnar på, eller neutral och därmed kanske mer användbar… eller? Vilken hade ni valt? Och vilken tror ni på mig?... God kväll!

Dagens - insnurrad i miljarder koder i utbildningsland


Blus – Odd Molly Morethanawoman busarong, chalk, jeans – Please, sjal – Odd Molly Fay scarf, silky white, mockapjux med fransar – loppisfynd från förra året.

- Posted using BlogPress from my iPhone